Automechanika 2016

Tulipa käytyä taasen Frankfurtin Automechanika -messuilla. Ensimmäisen kerran siellä tuli vierailtua vuonna 2006 tavatessani Master Powerin edustajat. Sittemmin paikalle on tullut mentyä kahden vuoden välein, eli tapahtuma on varsin tuttu. Mikä kuitenkin joka kerta jaksaa ällistyttää on messujen koko: ~15 suurta hallia, tuhansia näytteilleasettajia ja piha-alue, johon mahtuu koko Helsingin messukeskus kaikkineen.
Näytteilleasettajia on käytännössä kaikilta autoon liittyviltä aloilta ja pelkästään toistensa kanssa kilpailevien näytteilleasettajien määrä on valtaisaa.

Tällä kertaa aloitin messumatkan 15.9. aamulennolla HEL-FRA ja paluu 17.9. iltakoneella. Messuilla tuli vietettyä pari täyttä päivää kolmena päivänä. Targettina oli tavata tutut päämiehet ja katsella uusia asioita sekä tarkastella alan tarjontaa noin muuten, josko jotain osuisi hihaan. Paljon tuli nähtyä, paljon jäi näkemättä ja varmasti vielä enemmän jäi huomaamatta.

Tuli siis turistua Melettin kanssa osista, käytännöistä, uusista turboistaan ja kehityshankkeistaan, katseltua VNT virtauspenkkitarjontaa sekä äimisteltyä erilaisia tasapainotuskalustoja. Cimatin osastolla tuli vietettyä paljon aikaa keskustellen erilaisista asioista – ja jopa neuvoen asiakkaitaan joissain ongelma-asioissa(!), ja sieltä veijareiden kanssa käytiin ratsaamassa KTS:n shampanjavarantoa, joka osoittautui mittavaksi.

Äkkäsin turkkilaisen kolleegan omaan käyttööönsä kehittämän painepesukaapin, joka vaikutti niin hyvältä, että menneellä viikolla sellaisen tilasin. Saa pesuallashelvettiä vähemmälle ja vikasietoisuutta, mikäli esim. Wanha Finnsonic ultraäänipesuri päättäisi tehdä vimeisen tenän. Tai muuten vaan pesukalustoa olisi pois käytössä huollon tms. takia.

VNT virtauspenkki? Ehkä. Monella eurooppalaisella kilpailijalla sellainen on, mutta kokemus on osoittanut, että oikeilla menetelmillä on saatu johdinsiipien asentoon liittyvät reklamaatiot pidettyä hirvittävän vähäisinä ja virityskäytössä asennon merkitys on pieni, koska VNT kartta ropataan uuteen uskoon muutenkin. Toki hyötyjä on, paljonkin, mutta perimmäistä tarpeellisuutta en osaa sanoa.
Kustannushaarukka moisilla on 12000-30000€, joten mistään olankohautuksella ja tuohet tiskiin kuittauksella sellaista ei voi haalia. Aika näyttää.

Valokuvia tuli otettua melko satunnaisesti. Aina ei jaksanut kameraa näpytellä esiin ja monessa paikassa kuvaaminen oli kielletty kokonaan.

Kuvassa KTS:n suurpäämies Michael ison impellerinsä ja osastotyttöjen kanssa. Kun on iso … impelleri…, niin naiset hyörii…

Ropellivalikoimaa: Feel free to touch

Cimat Turbo Test Pro -virtauspenkki

Ja alla erilaista random kamaa: